Axians behaalt de MedMij-kwalificatie

Axians behaalt de MedMij-kwalificatie

5 juli 2022

Axians is eind juni gekwalificeerd met LSP+ voor de Basisgegevens GGZ. Daarmee is het de zevende leverancier die de VG VIPP-regeling succesvol heeft afgerond en aansluit op het MedMij-netwerk.

Het VG VIPP-programma heeft  een versnelling gecreëerd in het mogelijk maken van uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen patiënt en zorgverlener binnen de vrijgevestigde ggz-sector.

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) van softwareleverancier Axians heeft de MedMij-kwalificatie behaald. Hiermee zetten zij een grote stap om digitale gegevensuitwisseling met patiënten via een MedMij persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) mogelijk te maken voor haar gebruikers van het EPD OnlineDBC.

Quinten van Geest, programmadirecteur van het VG VIPP-programma, is erg blij met het resultaat. “Axians heeft afgelopen periode heel hard gewerkt om hun EPD gereed te maken voor gegevensuitwisseling via MedMij. Samen met de diensterverlener zorgaanbieder LSP+ kunnen zij een groot deel van de vrijgevestigde ggz-professionals bedienen. Axians is de laatste leverancier die binnen de looptijd van de VG VIPP-regeling aansluit op MedMij. De VG VIPP-regeling is per 1 juli 2022 ten einde gekomen.”

Met de kwalificatie van Axians loopt het VG VIPP-programma ten einde. Dit betekent echter niet dat ondersteuning voor vrijgevestigden ook stopt. Het vervolg op VG VIPP is VG Digitaal. VG Digitaal staat voor: VrijGevestigde Digitaal en is opgericht om vrijgevestigde ggz-professionals (psychologen, psychotherapeuten en psychiaters) te ondersteunen om optimaal gebruik te maken van het EPD en om digitaal gegevens uit te wisselen met patiënten. Deze ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer weten? Bekijk ook: www.vgdigitaal.nl

Terug