VG VIPP organiseert het webinar PGO’s en MedMij voor dummies

VG VIPP organiseert het webinar PGO’s en MedMij voor dummies

4 mei 2021

Het VG VIPP-programma zorgt ervoor dat vrijgevestigde ggz-professionals vanaf 2022 gezondheidsgegevens uit kunnen wisselen met patiënten via PGO’s. Maar wat zijn PGO’s? Wat is MedMij? Hoe werkt die uitwisseling precies? En wat betekent dit voor jou als zorgverlener? Het VG VIPP programmabureau organiseert in samenwerking met MedMij en het programma PGO on Air van de Patiëntenfederatie op 20 en 25 mei het webinar PGO’s en MedMij voor dummies!

Het webinar wordt op twee dagen georganiseerd, zodat er voor alle geïnteresseerden een passend moment tussen zit. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 20 mei van 19.00 tot 20.00 uur. Het tweede webinar staat gepland op dinsdag 25 mei van 17.00 tot 18.00 uur. Beide webinars hebben dezelfde inhoud en worden niet opgenomen. Achteraf worden wel de dia’s verspreid onder de deelnemers.

Het eerste deel van het webinar wordt verzorgd door Miranda Ehrenhard van PGO on Air. Zij gaat in op de vragen: Wat is een PGO? En wat is het verschil met een patiëntportaal? Aan de hand van de resultaten van een publieks- en zorgverlenersonderzoek geeft zij toelichting op welke beelden er over PGO’s leven bij patiënten en zorgverleners en gaat zij in op de voordelen van PGO’s voor zorgverleners. Bart de Gans van MedMij geeft uitleg over de kerntaken van MedMij, het Afsprakenstelsel en de koppeling met de VIPP-programma’s.

Ben jij een vrijgevestigde GGZ-professional en wil je meer weten over PGO’s en MedMij? Meld je dan snel aan via onze website!

Meld je hier aan voor het webinar op 20 mei

Meld je hier aan voor het webinar op 25 mei

Terug